Човек загина, след като падна в река в момент, когато бурята „Денис“ връхлетя Великобритания, съобщи БТВ, цитирайки АФП. Мъжът и паднал в река Тау в Южен Уелс, а тялото му е било открито надолу по течението, съобщиха от полицията. Рекордните 594 предупреждения за наводнения бяха издадени в неделя за райони, простиращи се от Шотландия до Югозападна Англия. Вятър със скорост над 150 км/ч беше регистриран в Южен Уелс. Полицията обяви, че има нанесени сериозни щети в части от Уелс и Англия, като се съобщава и за свлачища.

снимка: БГНЕС

Пътищата и железопътния транспорт бяха силно засегнати от проливите дъждове и ветровете. Министерството на отбраната разположи войски в Западен Йоркшир, Северна Англия. Северозападна Франция също беше засегната от бурята. За два региона беше обявен оранжев код за дъжд и наводнения. Около 60 000 души останаха без ток. Над 12 000 домакинства във Финландия също остават без електричество на фона на силните ветрове, причинени от бурята „Денис“. Очаква се силен вятър и в Германия, Дания и Южна Швеция.

снимка: БГНЕС

Обявено е извънредно положение в някои части от Уелс заради бурята „Денис”. Наводнени са улици, пътища и стотици имоти. На места се наложи пожарникари да спасяват граждани от придошлите реки. Войници бяха изпратени в най-тежко засегнатите общини. Бедствието дойде само седмица след бурята „Киара”, която засегна най-тежко северните части на Острова.


Share Follow

Leave A Reply