“Самият факт, че вкарва (премиерът Бойко Борисов) в този случай рублите и московското влияние означава, че той е доста притеснен, поне според мен.” Това обяви в интервю за бТВ депутатът от БСП Антон Кутев по повод коментара на Борисов за публикацията в испанския в. “Ел Периодико“ за разследване за пране на пари в особено големи размери и намесата на неговото име. “Ако има влияние на Москва, то трябва да е в обратната посока. Тази къща е собственост на някакъв човек, който очевидно се познава с Борисов, който е пряко свързан с Москва, защото е руснак. При това положение да кажеш, че те са от обратната страна е абсолютен нонсенс. За първи път виждам Борисов толкова безпомощен“, изтъкна Кутев.

Попитан дали публикациите не са част от кампания за набеждаване Кутев отговори:

„Възможно е и това да става, но аз си спомням много добре момента, когато избухна скандалът с Мишо Бирата, тогава си мислих, че властта ще се търкаля по улиците… Тогава Борисов се измъкна, като всички служби започнаха да разследват не дали премиерът се е обадил, спряла е проверката и е ощетил бюджета, а дали записът е автентичен. Най-вероятно сега ще се съсредоточим върху подобни неща”.

Според него прокуратурата ще се заеме с въпроса, защото няма как да не го направи, след като се е заела вече испанската. “Ще започне да разглежда кой го е пуснал, има ли руска връзка, шпиони участват ли. Няма да се заеме с основния въпрос всъщност – има ли пране на пари… Аз не казвам, че премиерът е прал пари, защото нямам тези доказателства, но много се надявам най-накрая прокуратурата да заработи така, както трябва, не само срещу враговете на Пеевски”, посочи още той.

Кутев коментира и предстоящите избори за лидер на БСП на 26 април, като подчерта, че няма да се кандидатира за поста. Според него е най-важно да се гарантират честни избор и не само кой ще бъде избран за лидер, а и кой ще влезе в ръководството на партията после.

В момента левицата е на заседание.


Share Follow

Leave A Reply