“Наслушахме се на стъкмистика и изкривени статистически данни”. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, в отговор на БСП, които определиха тол системата като поредния провал на кабинета на Борисов. Според БСП тол системата е въведена на тъмно в следствие на това те искат изслушване на Бойко Борисов в парламента.

снимка: БГНЕС

Николай Нанков уточни, че тол системата е основният инструмент в борбата на държавата срещу сивия сектор. „Нещо, което многократно сме коментирали и което е ясно за всички български граждани. Целта не ни е борба с дребния нарушител, а със сивия сектор в транспортния бранш“, уточни още Нанков.


Освен това Николай Нанков разкри, че денонощно има хакерски атаки срещу тол системата и уточни, че последната е от събота вечерта. Близо 2,3 млн. електронни винетки са продадени от ноември до средата на февруари. Става въпрос за десетки хиляди опити в секунда за пререгистрация на електронна винетка и за верификация, стана ясно още думите на зам.-министъра.

снимка: blogomobil.com

„Не трябва да пропускаме и факта, че тол системата е интегрирана в пълнота със системите на Агенция „Митници“, НАП, системата на МВР. Знаем, че миналата седмица беше одобрена инструкцията по отношение на съвместната работа на тези контролни агенции. Така че по отношение на борбата със сивия сектор в транспортния бранш, резултатите ще бъдат реални още през настоящата година“, заяви зам.-министърът. Според него това е една от сериозните предпоставки за сериозния отпор срещу тол системата.


Share Follow

Leave A Reply