Продуцентът Харви Уайнстийн е признат за виновен по обвинение в изнасилване и сексуална принуда, съобщават световните медии, цитирани от БГНЕС.

снимка: www.lucipost.com

Съдебните заседатели в съда в Ню Йорк обявиха решението си след продължили няколко дни съвещания. По две обвинения за многократно сексуално посегателство заседателите са оправдали 67-годишния Уайнстийн. Съдът трябва да постанови присъдата.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Припомняме, че Уайнстийн е обвинен в сексуално посегателство към своя асистентка през 2006 г. и в изнасилване на млада актриса през 2013 г. Той отхвърли обвиненията с твърдението, че сексуалните отношения са били по взаимно съгласие. Междувременно повече от 80 жени обвиниха Уайнстийн в сексуални престъпления. Някои от най-големите холивудски звезди като Гуинет Полтроу, Анжелина Джоли и Роузана Аркет също разказаха преживелиците си с Уайнстийн. Три жени, между които и италианска филмова звезда, заявиха, че са били изнасилени от него. След лавината от обвинения Уайнстийн беше уволнен от собствената си компания. Съпругата му Джорджина Чапмън – моден дизайнер, каза за сп. „Пийпъл”, че го напуска.

Обвиненията срещу основателя на филмовото студио Miramax доведоха през есента на 2017 г. до зараждането на световното движение #MeToo, насочено срещу сексуални посегателства и насилие. Един от неговите адвокати е заявил, че Уайнстийн ще обжалва присъдата.


Share Follow

Leave A Reply