Американските технологични гиганти “Гугъл” и “Майкрософт” пренасочват все повече от своето производство извън Китай към държави в Югоизточна Азия, тъй като епидемията от коронавирус не показва признаци на затихване, съобщи в сряда финансовата агенция Nikkei Asian Review.

снимка: Getty Images

Според източници на агенцията “Гугъл” се стреми да започне през април производството на най-новия си смартфон – Pixel 4A в северен Виетнам, като планира да произвежда в страната и модела Pixel 5 по-късно през годината. Тайланд е друга страна, която се очаква да се възползва от новите планове на “Гугъл”, включително да започне да произвежда смарт тонколоните (smart speaker) на компанията, известни като Nest Mini.

Същевременно и компанията “Майкрософт” е готова да започне да произвежда някои от своите преносими и настолни компютри във Виетнам. През миналата година много технологични компании започнаха да обмислят да пренасочат производството на свои продукти в други страни поради ескалиращото тогава търговско напрежение между Китай и Съединените щати и последвалото въвеждане на двустранни наказателни тарифи.


Share Follow

Leave A Reply