“Точно преди един месец Бойко Борисов каза, че до 30 дни водопроводът от Мало Бучино до Перник ще бъде готов. Дори се обзаложи с кмета Станислав Владимиров. Днес този месец изтече. Водопровод няма. Нещо повече, вместо от чешмите, водата се лее по улиците. Преди месец и половина Борисов заяви: “правим държавен ВиК холдинг и даваме 1 милиард лв. за капитал”. Нито холдинг има, нито 1 млрд. лева”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Перник.

Тя допълни, че министър Димитров е огласил стряскащи данни – 40% от ВиК дружествата работят без разрешително. “Прибавете към това и че близо 400 язовира са в предаварийно състояние, а на 100 не е ясен собственикът, и оценката за 10-годишното управление на ГЕРБ във водния сектор е ясна – провал заради некомпетентност, кражби и никакъв контрол”, коментира Нинова. Лидерът на БСП обърна внимание, че всичко това е за сметка на хората – те плащат все по-високи цени за вода и стоят на режим.

“Други кризи заглушиха водната, но тя стои не само в Перник, а в цялата страна. Никой от ГЕРБ не понесе отговорност – нито кметът, нито областният управител. Понесоха я коалиционните партньори от “Обединени патриоти”. Но щом предпочитат да крепят това правителство, това си е тяхна работа. Нашата задача е алтернативата на този модел на управление – конкретни идеи за гарантиране на чиста вода, въздух и земя, честни професионалисти, а не корумпирани калинки в управлението и строг контрол”, заключи Корнелия Нинова.


Share Follow

Leave A Reply