Съзнателно или поради неинформираност пророкуването на БСП се оказа поредната фалшива новина, оборена с реални, официални данни и анализи. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Иванов в декларация от името на групата.

Той отбеляза, че през 2019 година БВП възлиза на 118 млрд. 669 млн. лв. БВП за 2019 година по предварителни данни нараства с реално изражение с 3, 4 % спрямо 2018 година.

Александър Иванов, снимка: БГНЕС

“Хвърлената от експерта на БСП Румен Гечев финансова бомба, че ръстът на българската икономика е под 1 %, ни пращаше на само на опашката на икономическото развитие в Европа, но ни връщаше в безкрайната чакалня и висок кредитен рейтинг. Нещо повече г-н Гечев залепи черно клеймо на България, че лъжем стратегическия си партньор в лицето на ЕС. От БСП разчитате на късата памет, че хората са забравили как по ваше управление държавата фалира в края на 90-те години на миналия век“, изтъкна Александър Иванов.

снимка: БСП

“Няма да коментирам подхода, който червените експерти бяха избрали на направят на БВП. Услужливо на тяхната конспиративна теория, че данните са манипулирани, бяха забравили втория метод за засечка на данните, а именно производствения“, допълни още Иванов.

По думите му данните за съществено намаляване на сивия сектор у нас през последните години са не само гордост на правителствата у нас, а и са оценени от независими агенции.

Национален статистически институт
снимка: БГНЕС

„Рекордно ниски нива на контрабандата на цигари и други акцизни стоки са факт, с който българската икономика и приходните агенции могат да се гордея“, каза още депутатът.

Той отправи въпроси към депутатите от БСП- как има повече приходи от данъци, ако няма икономически подем.


Share Follow

Leave A Reply