“В последните часове разговарям с десетки софийски лекари, които настояват за по-строги мерки, с които да ограничим разпространението на вируса в града ни. От нашата дисциплина и лична отговорност зависи да ограничим заразата, така че да дадем на нашите лекари възможността да лекуват всеки, а не да се налага да избират”. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в своя “Фесйбук”. Повод за поста й е сутрешната декларация на Столичната лекарска колегия към БЛС, в която се настоява за въвеждане на по-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

снимка: БГНЕС

“Аз разбирам и споделям тревожния глас на нашите лекари. Те в момента поемат тежките случаи и се грижат за болните. На тях разчитаме да спасяват живота ни и сега е наш ред да им помогнем, защото ние сме техният екип. Нашата отговорност е техният успех, а успехът е животът” пише още Фандъкова.

снимка: informo.bg

Кметът на София призова възрастните хора да останат вкъщи и ако имат нужда от помощ да използват екипите от общината, които доставят стоки по домовете. Тя отправя и молба към всички родители и млади хора да не посещават детските и спортни площадки в парковете и градините.

Йорданка Фандъкова допълва, че има готовност за въвеждане на по- строги мерки в София, за да се предотврати разпространението на коронавируса.


Share Follow

Leave A Reply