“Законът за извънредното положение е полезен. Преди седмица коментирахме има ли нужда от него. Действително важните неща в този закон са сроковете по отношение на гражданите. Плюс много детайлна уредба на техните трудови и осигурителни права. Това усилие има правно значение и е в ползва и защита и на правата, и на здравето на гражданите”, заяви правосъдният министър Данаил Кирилов пред Нова телевизия.

По думите му текстовете за спекулата бяха прегласявани от Правна комисия по негово искане. В дебата те рязко се разграничиха и казаха – “Не, това не е нашият текст. Това е текст на ГЕРБ и е приет от Правна комисия”, обясни той. “Категорично няма да бъдат текстовете на БСП. Одобриха се, за да преодолеем обвинението, че ГЕРБ, управляващите съхраняваме спекулата и не предприемаме адекватни мерки за това. Не можем да твърдим правилно ли е или не, след като не е приложено и изпитано. Не е правилно да се нормират и слагат тавани на цени. Действително това е друг вид икономика. Ако в това положение съхрнаим пазарната икономика, това би било страхотно. Това беше най-работещото предложение на БСП”, смята още Кирилов.

снимка: БГНЕС

„Много от моите колеги юристи, нямаме проблеми с тази дефиниция, няма проблем да заменим невярна с неистинна информация. Няма проблем ако точно тази дефиниция е притеснила колегите в президентството да намерим друг правен изказ. Но един факт или е истинно интерпретиран, или не е. Да, ще е обсъжда тази замяна. Нека народните представители в правна комисия да преценят. Възможно е също така и различно систематично решение на тази добавка, защото обикновено опозицията много оспорва темпоралното действие на тези правила“, допълни още той.


Share Follow

Leave A Reply