Предложението на БСП за спекулата е абсолютно глупаво. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по време на дебата за президентското вето върху част от Закона за действията по време на извънредното положение.
“Спекула означава, че има дефицит и затова е добре правителството да не позволява да има дефицити. Когато има дефицит, има и спекула. Няма закон, който да спре спекулата. Вие имате много богат опит в това отношение. 1996 г. в края – контролирате 52 % от цените на пазара. По-голяма спекула оттогава българската история последните 30 години не познава. От много контролиране и много такива великолепни мерки. Спекулата е нещо, което е симптом, то не е болест. Болестта е дефицита”, заяви още Биков, като посочи, че се надява правителството оттук нататък да има мерки в тази посока.

“Кой от вас може да каже докога ще продължи тази криза. Три месеца ли ще бъде, шест месеца ли ще бъде, за да може да изчислим какви стимули да дадем на обществото. Минали са точно 10 дни, откакто обявихме извънредно положение. Приели сме били закон, ама още нищо не било станало. Ние го приехме в петък този закон, той не е влязъл в сила. Не мога да разбера каква е тази трескавост. Ние трябва да бъдем в момента хладнокръвни”, допълни още Биков, като подчерта, че хората очакват от политиците да покажат спокойствие.


Share Follow

Leave A Reply