“Икономическите мерки на правителството са половинчати”. Това стана ясно от думите на Румен Гечев от БСП на пресконференция на партията. “Приветстваме, че макар и с известно закъснение, българското правителство все пак излиза с пакет от мерки, които се очакваха от българския бизнес и цялата общественост в тези трудни времена”, каза Гечев. Но според него са странни изчисленията на правителството относно онези 500 хил. лева, предназначени за рекапитализация на Българската банка за развитие, които щели да доведат до 2 млрд. и половина кредити. Вероятно тази сума за кредити ще бъде значително по-малка, изтъкват от левицата. Според тях няма гаранция, че тези 500 хил. лева ще отидат при фирмите, които сега изпитват остра нужда – малките, средните фирми и някои от големите фирми в най-засегнатите отрасли.

Румен Гечев

Според него премиерът иска да разделя отговорността като прави щабове. “Такъв подход няма в никоя европейска страна”, заяви още той. “Някои от мерките отговарят на европейските практики и ние ги подкрепяме, но те са половинчати”, заявиха от БСП.

От левицата се разграничиха от думите на финансовия министър Владислав Горанов, който нарича част от българите, които се самоосигуряват “маргинали”. По думите на Румен Гечев от БСП това са интелектуалци, земеделци и става въпрос за 800 хил. души.


Share Follow

Leave A Reply