От днес по всички радиостанции започва да звучи емблематичната песен на Емил Димитров “Ако си дал” в подкрепа към българските медици. В последните минути, точно преди всеки кръгъл час, радиостанциите в България ще подкрепят лекари, медицински сестри, фармацевти, санитари и доброволци, които излагат своя живот и на близките си на риск, в битката срещу коронавируса.

“Усилете радиото и пейте заедно с нас. Да кажем „благодаря“ със силата на радиото. Изразяваме безусловната си подкрепа и дълбоко уважение с една от златните песни на българската музика. Ще чуете и подкрепата на най-разпознаваемите гласове от радио ефира”, съобщават от Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО).

Тази вечер, също в знак на подкрепа към пациентите и екипите на първа линия в борбата, светлинно шоу имаше в небето над пет български града. То е под мотото #LightTheSky, съобщиха от Сдружение „Асоциация на рентал компаниите в България”. Инициативата вече се проведе в редица държави по целия свят. В 20.00 часа тази вечер небето над София, Пловдив, Бургас, Варна и Перник беше осветено от множество разноцветни прожектори.

снимка: Shutterstock

Вече втора седмица всяка вечер в 21 часа хората излизат на балконите и прозорците си, за да аплодират медиците и хората на първа линия в борбата с коронавируса.


Share Follow

Leave A Reply