“ВП Брандс Интернешънъл” денонощно произвежда спирт за дезинфектанти. Фирмата приоритетно зарежда компании за дезинфектанти, болници и общини с цел овладяване на пандемията от COVID 19, съобщиха от пресцентъра на „ВП Брандс Интернешънъл“.

След като пазарът за спирт и дезинфектанти беше буквално взривен от свръхтърсенето заради извънредната ситуация около коронавируса, днес стана ясно, че най-голямата фабрика за етанол в страната „Essentica”, притежавана от „ВП Брандс Интернешънъл“, работи на пълен капацитет и в денонощен режим на работа.

С цел да задоволи в максимална степен нуждата от тази суровина, компанията доставя приоритетно продуктите си на български предприятия, специализирани в производството на медицински спирт и на дезинфектиращи средства, както и на общини и други публични администрации. Тези доставки се осъществяват за сметка на силно намалени експортни продажби към чуждестранни клиенти“, разпространиха в официално становище от “ВП Брандс Интернешънъл”. От там допълниха още, че за да гарантират непрекъснатост на производствения процес, подхождат партньорски към българските селскостопански производители и плащат авансово тяхната земеделска продукция, необходима за производството на етанол.

Като националноотговорна компания „ВП Брандс Интернешънъл“ ще продължи да изпълнява своя ангажимент към българските граждани и организации с цел овладяване на пандемията от COVID 19.


Share Follow

Leave A Reply