Икономистът Владимир Каролев коментира повдигнатите му обвинения от прокуратурата заради нарушаването на карантина, която трябвало да спазва заради пристигането му от Лондон. След негова публикция във фейсбук, че се намира в хотел в Разлог, полицията започна разследване за установяване с какви документи е минал през КПП-тата и каква е причината за пътуването му.

“Бяха ми предявени две обвинения и бях освободен под парична гаранция. Първото е, че в нарушение на Заповед на Министъра на Здравеопазването съм преминал през КПП Ярема. Според тази заповед “неотложно пътуване” е пътуване, свързано с полагане на труд. Документът удостоверяващ спазването от моя страна на тази заповед е свален от сайта на МВР и надлежно попълнен и оформен, бе представен от мен на длъжностните лица на пропусквателния пункт, които след щателен преглед на декларацията ми позволиха да продължа пътуването” написа Каралоев.

снимка: БГНЕС

“Второто обвинение е, че чрез пост във Фейсбук съм изразил лично мнение, че въведената мярка е неефективна, тъй като с правилно попълнена декларация всеки може да напусне София (което хиляди работещи хора правят всеки ден), като по този начин съм подал заблуждаващи знаци за тревога. Останалите обстоятелства подробно описани в прессъобщението на СРП и отразени в десетки традиционни и онлайн медии не фигурират в предяваните ми две обвинения, посочени по-горе и следователно не отговарят на обективната действителност. Твърдението на СГП, че “Служител на СДВР е осъществил връзка чрез мобилен телефон с лицето, като при проведения разговор е установено, че същото се намира на територията на гр. Разлог и категорично отказва да се яви пред органите на МВР” също не отговаря на фактите. Проведох разговор с човек, който се представи, че е от сектор Разследване в СДВР. Казах истината – че съм в собствен апартамент в комплекс 3 Планини и че в Разлог може да ме разпитат. Точно това и се случи след около 3 часа.


Share Follow

Leave A Reply