Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ обявяват програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19, съобщават от посолството. „Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия“, заявява посланик Херо Мустафа.

снимка: БГНЕС

Като признание за впечатляващите български доброволчески инициативи по време на кризата с COVID-19, посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности. От посолството призовават да номинират себе си или своята организация на уебсайт: http://www.BGStandingTogether.org/

снимка: pawlingresourcecenter.org

Всеки български гражданин или организация могат да кандидатстват за тази финансова подкрепа. Целта е да се подпомогнат онези, които помагат на другите. Средства ще се предоставя за проекти, които вече се изпълняват. Номинациите ще се приемат до 13 часа в понеделник, 30 март. Получателите и тяхната дейност ще бъдат обявени публично, така че българските граждани да научат за добрите дела на своите съседи и приятели.


Share Follow

Leave A Reply