“Само политиците не могат да разберат, че светът се промени и те също трябва да се променят в името на обществото”, заяви пред бТВ депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по повод решението парламентът да спре редовните си заседания заради извънредното положение. По думите му риск за демокрацията няма. “Народното събрание не се разпуска. Ще се свикват конкретни заседания само ако са свързани с обсъждане на извънредните мерки. Какво чух вчера от трибуната на Народното събрание – рейтинг, политически ангажименти, политическа цена. Това в момента е страшно важно, видяхме пламенните речи. След тези речи г-жа Нинова не гласува вчера, тя си изпя песничката и си замина”, коментира народният представител.

Манев посочи, че гласът на опозицията не се заглушава и даде пример с това, че за негов събеседник е бил поканен представител на БСП, но той не е дошъл в студиото. “Няма заглушаване на никаква опозиция. През това нещо можем да преминем само ако сме човеци и сме заедно. Не съм съгласен в тази ситуация да се трупа политически рейтинг. Вижте премиера и правителството – денонощно са на работа, няма рейтинг”, каза депутатът.

снимка: stolica.bg

Относно взетите мерки за ограничаване на щетите върху бизнеса, Манев каза, че те целят да има баланс. “Трябва да имаме ресурс да борим кризата, ако продължи месеци, трябва да има гарантирания социален пакет, но и засегнатите браншове да оцелеят”, посочи Манев. Депутатът уточни, че системата на МВР е претоварена заради изградените КПП-та в областните градове. Той заяви, че има законова възможност армията да се включи.


Share Follow

Leave A Reply