Всеки пристигащ от чужбина в Южна Корея скоро ще бъде задължен да изтърпява двуседмична карантина, за да бъде предотвратено разпространението на новия коронавирус, обяви днес премиерът Чун Се-Кьон, цитиран от “Ройтерс”.

снимка: EPA/JEON HEON-KYUN

Към вчерашна дата в страната са потвърдени 105 нови случая, с което общият брой на заразените става 9 583, сочи информация на Центровете за контрол и превенция на заболяванията. От новозаразените 41 са пристигнали от чужбина, като 40 са южнокорейски граждани, а един е чужденец.

снимка: БГНЕС

Новата задължителна изолация за всички пристигащи ще влезе в сила от 1 април, информира министър-председателят на правителствено заседание.
“За да блокираме ефективно влизането с неважни цели като туризъм, ще разширим задължителната карантинна мярка за всички чужденци, които идват за кратък престой”, посочи премиерът.
Мярката ще важи и за южнокорейските граждани. Ако чужденците нямат жителство в страната, те ще бъдат поставяни под карантина в определени от правителството сгради за собствена сметка.

снимка: БГНЕС

В момента пристигащите от САЩ трябва да прекарват две седмици в изолация, а на проявяващите симптоми като висока температура се прави тест за коронавирус. По-строги правила, включително задължително изследване и карантина, влязоха в сила в четвъртък за посетителите от Европа с дългосрочни визи, припомня “Ройтерс”.


Share Follow

Leave A Reply