Знамето на Република Северна Македония беше издигнато на официална церемония редом с флаговете на останалите членки на Северноатлантическия пакт пред централата в Брюксел. В тази връзка външният министър на Македония Никола Димитров написа във “Фейсбук”: ”Дойде и този ден! Македонският флаг гордо се вее сред 29-те знамена на съюзниците от НАТО. Безопасно и сигурно бъдеще!”

Никола Димитров

Дипломат №1 на Скопие допълни с възторг: ”Една държава е толкова силна, колкото и нейната армия. Една държава е толкова силна, колкото и нейната икономика. Една държава е толкова силна, колкото и демократичните институции. Но една държава също е толкова силна, колкото многобройни и силни са съюзниците ѝ. При нормални и извънредни обстоятелства. Ще ни бъде!”.

Димитров следеше церемонията по издигането на знамето на страната си днес следобед пред централата на НАТО в Брюксел чрез видеовръзка с премиера Оливър Спасовски и целия министерски кабинет в сградата на правителството. Церемонията по издигане на македонския флаг в централата на НАТО в Брюксел отбеляза официалното присъединяване на Северна Македония към Северноатлантическия алианс.


Share Follow

Leave A Reply