Предстои Министерството на здравеопазването, Информационни системи и обслужване АД и Българска аутсорсинг асоциация да сключат меморандум за разбирателство. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев. По думите му предметът на този меморандум е постигнато съгласие, което е свързано с разработването на ключови системи и подсистеми от изграждането на електронното здравеопазване в България.

снимка: БГНЕС

Той отбеляза, че в него са включени електронната рецепта, електронното направление, електронното досие, ключови регистри, специализирана електронна система за проследяване и анализ на лекарствата и информационна система за диагностициране на лицата под карантина.

“Освен, че нашите партньори ще дадат 15 хил. часа висококвалифициран труд от техните специалисти, искам да подчертая, че и Информационно обслужване АД ще предостави също 1 500 часа високоспециализиран труд от техните кадри. Поставили сме си цел всичко това да стане до края на месец ноември, което означава, че през новата бюджетна година ще имаме електронно здравеопазване в България.


Share Follow

Leave A Reply