Агенция “Пътна инфраструктура” подкрепя инициативата за повишаване на пътната безопасност и се включва в популяризирането на творбите на младите таланти от Националния конкурс за плакат: “Пази семейството си на пътя”. До 1 юни – Международния ден на детето, на интернет страницата www.api.bg, в специално създаден банер ще може да се разгледат отличените през 2019 г. проекти. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.


Конкурсът е организиран от Държавната агенция за закрила на детето в партньорство с Държавната агенция “Безопасност на движението по пътищата” и в него са участвали деца, младежи и студенти. Той е част от Националната кампания, в която 2019 г. бе определена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението под мотото „Пази семейството си на пътя“. Целта е чрез изкуството децата и младежите да изразят своето послание за повече внимание и толерантност на пътя, защото всеки човек е важен, и всеки е част от живота на някой друг. Затова и обществото трябва да е единно в усилията за повишаване на пътната безопасност.
Председател на конкурсното жури е художникът Иван Яхнаджиев, а отличените творби са: “Пешеходната пътека не е щит”, “Пазете децата, те са бъдещето на България”, “Колелото на съдбата е в твоите ръце! Шофирай с разум!”, “Спри, изчакай, нека всеки стигне!” и др.
Отличените творби в Националния конкурс за плакат: “Пази семейството си на пътя” може да се видят тук.


Share Follow

Leave A Reply