Акционерите на компанията „ВП Брандс Интернешънъл“ АД са мобилизирали всички усилия на дружеството, за да подкрепят Националния оперативен щаб в борбата за овладяване на епидемиологичната криза, породена от разпространението на COVID-19. Правоприемникът на „Винпром Пещера“ АД ще продължи да доставя приоритетно за българския пазар продукция за производство на дезинфектанти, като осигурява работа на пълен капацитет и в денонощен режим на фабриката си за спирт „Essentica”. Освен това ще бъдат дарени и 300 000 лв. под формата на респиратори за най-нуждаещите се болнични заведения, както и маски и защитни облекла за медицинските работници.

снимка: Ройтерс

Закупуването на обдишващите апарати е съгласувано с Националния оперативен щаб като най-необходимо към настоящия момент. Животоспасяващата апаратура ще помогне на най-натоварените болници в страната да отговорят на спешната нужда от дихателна защита и профилактика на засегнатите от вируса. Така дружеството ще подпомогне усилията, положени от лекарите и здравните работници, посветени на опазването на здравето на българските граждани.

снимка: “ВП Брандс Интернешънъл”

В тези трудни за всички българи дни ръководството на „ВП Брандс Интернешънъл“ АД изказва признателност към работата на медицинските работници и болничните заведения. „Вярваме, че с обща работа, воля и дисциплина, ще успеем да преминем и през това предизвикателство“, допълват от компанията.


Share Follow

Leave A Reply