Дете на 5 години е починало от новия коронавирус в Обединеното кралство. Това бележи печален рекорд в страната, където досега най-младият починал заразен беше момче на 13 години. Родителите на детето не пожелаха името му да се споменава в медиите. Властите съобщиха за още 708 починали заразени в последните 24 часа, което е рекорд за едно денонощие. В петък починалите бяха 684, а в четвъртък 569. Общият брой на починалите в Обединеното кралство възлиза на 4313. Възрастта на починалите варира от 5 до 104 години. Общият брой на заразените е 41 903 с 3735 души повече през последните 24 часа.

снимка: БГНЕС

Твърде вероятно е Великобритания да остави националното извънредно положение до края на май – докато разпространението на коронавируса не започне трайно да се забавя. След като общественият живот и икономиката на практика замряха, някои експерти се питат дали спирането на икономическата активност няма да струва повече човешки животи в дългосрочен план.

снимка: Pixabay

Великобритания е получила 300 апарата за белодробна вентилация от Китай. Гоув поясни, че страната купува апарати за обдишване от чужди партньори, сред които Германия и Швейцария.


Share Follow

Leave A Reply