Всеки, който е подал неверни данни при преминаване през КПП, подлежи на наказателно преследване. Обвиненията ще бъдат по Наказателния кодекс, а санкциите са лишаване от свобода до 3 години или глоба от 100 до 300 лева.

снимка: МВР

Вчера главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че са проверени 9000 декларации на случаен принцип от тях са установени 640 лица, които са казали, че отиват на работа, но изобщо нямат трудови договори, 80 от тях са регистрирани в бюрата за безработни. 215 са общо КПП-тата в България. Това включва както областните градове, така и на Паничерово и тази на София.
През КПП-тата без ограничения могат да преминават само автомобили в специален режим, аварийни екипи на комуналните дружества, медицински екипи и хора, които имат нужда от медицинска помощ. Не е спрян и трафикът на камиони със стока.

снимка: БГНЕС

„Не знам тези, които са успели да заблудят, как ще се върнат при наложените мерки. В малка част от проверените декларации откриваме много сериозни нарушения, съответно тези, които са попълнили неверни данни, ще си имат проблеми с правосъдието”, обясни министърът на вътрешните работи Младен Маринов, пред Нова телевизия.


Share Follow

Leave A Reply