“В ситуация като сегашната всеки съвестен гражданин трябва да пази себе си и здравето на своите близки, като се съобразява с решенията, взети от медицинския щаб”. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред БНТ. Според него не трябва да има противопоставяне срещу мерките. От ВМРО имат намерение да предложат другата седмица да се затегнат мерките на тези, които не са съвестни, са безотговорни и застрашават другите. “Например мерките трябва да се затегнат в гетата и катуните. Трябва леко да се отслабват мерките, където хората са съвестни и спазват медицинските изисквания. Например – паркове, градини. Лека-полека там трябва да почне да се отпуска режима. Разбира се, без да се събират хора. Трябва да има повече рестрикции, където не се спазват мерките и да има свобода за тези, които са съвестни.

“Един месец българите показаха че спазват ред, а заради групи от махалите, не можем да се провалим”, каза още той. “Още преди седмици изпратих писмо на Щаба да се затворят ромските махали. Тогава не го направиха от политическа коректност. Стана ясно, че заболелите в ромските махали са повече от колкото се предполага”, коментира евродепутатът.

снимка: БГНЕС

“Както мълчаха за Чернобил, сега така и Китай прикри истината за коронавируса. Прикри жизненоважна информация. На Китай трябва да се търси отговорност. Бройката на заразените и починалите стана двойна през последните дни. Комунистически Китай пак е лъгал”, завърши Джамбазки.


Share Follow

Leave A Reply