Протестиращите срещу премиера Бенямин Нетаняху видимо стояха на разстояние един от друг на централния площад в Тел Авив. Недоволството на протестиращите е предизвикано от намереният на опозицията да сключи сделка с Нетаняху. На практика, това ще остави премиера на власт, в момент в който го разследват за корупция.

Бенямин Нетаняху, снимка: БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху и основният му съперник Бени Ганц не успяха да договорят правителство на националното единство, след като изпуснаха крайния срок. Въпреки това те се споразумяха рано днес сутринта да продължат преговорите, предаде Ройтерс.

eснимка: БГНЕС

Дори кризата, предизвикана от коронавируса, засега не успява да сложи край на безпрецедентната задънена улица в израелската политика, до която страната стигна след три парламентарни вота без ясен победител през изминалата година. И се изправи пред възможност за четвърти.

снимка: БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху и основният му съперник Бени Ганц договарят сделка за разделяне на властта, с която десният премиер ще остане на власт още 18 месеца. Според споразумението центристът и бивш шеф на Генщаба Ганц ще поеме пост след това. Ганц, сравнително отскороа влязъл в политиката, получи шанс да състави кабинет след последните избори през март.


Share Follow

Leave A Reply