“Фолксваген” ще рестартира в понеделник производството във фабриката си във Волсфбург, Германия, съобщава Ройтерс. Това е поредният европейски автомобилен завод, който се възползва от облекчените карантинни мерки, за да възобнови производството. Насърчена от спада на процента на заразените, Германия също така разреши на малките магазини на дребно да отворят отново, но при условие, че спазват стриктни правила за дистанциране и хигиена. Големите корпорации започва да следват този пример.

От своя страна и компанията BMW посочи, че от понеделник подновява производството на двигатели. BMW желае да отвори отново и своя британски завод в Гудууд и завода си Спартанбург, Южна Каролина на 4 май, последван от предприятията Динголфинг, Германия и Сан Луис Потоси в Мексико на 11 май, в зависимост от търсенето на пазара, заяви другият водещ немски автомобилен производител.

Други заводи на BMW в немските градове Лайпциг и Регенсбург, Германия, както и фабриката в Рослин, Южна Африка, ще отворят след 18 май, като ще се започне с работа на една смяна, заяви немският производител на автомобили. Фабриката на BMW в Шънян, Китай, вече работи от 17-и февруари. Заводите на третия водещ немски производител Mercedes-Benz в Зинделфинген и Бремен също правят подготовка за увеличаване на производството. Работниците трябва да носят маски и да пазят разстояние един до друг. Редът за сядане във заводските автобуси на BMW е променен, както и процесът за влизане и излизане на автобусите в съответното предприятие.

Заводите на третия водещ немски производител Mercedes-Benz в Зинделфинген и Бремен също правят подготовка за увеличаване на производството.


Share Follow

Leave A Reply