Расте броят на американците, погълнали дезинфектанти, след предложението на Доналд Тръмп да се провери ефектът от инжектирането им. Преди дни Доналд Тръмп направи предложение за лечение на коронавируса, чрез поглъщане или инжектиране на дезинфектант. “Виждам, че дезинфектантът убива вируса за една минута. Една минута. Има ли начин да направим нещо такова с инжекция във вътрешността или нещо като почистване. Както виждате, прониква в белите дробове и това има огромен ефект, така че ще е интересно да се провери”, каза Тръмп.

снимка: БГНЕС

Идеята предизвика светкавична реакция от страна на водещи производители на дезинфектанти, които публикуваха категорични предупреждения срещу подобни подходи за лечение на COVID-19. Коментарите на държавния глава предизвикаха огромни критики от лекарското съсловие и цунами от реакции в социалните мрежи. Световните марки почистващи препарати напомниха да се чете внимателно етикета. Поемането на почистващи препарати е често използван начин за самоубийство, реагира лекарското съсловие.

Американските санитарни власти тази седмица предупредиха американците да внимават с почистващите продукти, които се продават масово заради пандемията. С лозунги “Тръмп лъже, хора умират” демонстранти във Вашингтон положиха символично чували за починали пред хотела на държавния глава и поискаха оставка заради справянето със здравната криза.


Share Follow

Leave A Reply