Заседанието на Коалиционния съвет продължи повече от два часа и половина. Това съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов на брифинг в МС. Двете партии от “Обединени патриоти” внесоха различни предложения за мерки, които да подпомогнат българите в кризата.

“Не е без значение как ще излезем икономически от кризата. Кризата ще има отражение и върху демографията”, заяви още Каракачанов. По думите му напускането на страната на българи, които търсят работа ще се отрази и на липсата на работна ръка след година или две. “Темата за ваучерите беше приета, но ще се доуточнява. Парите на българските граждани да подпомогнат българския туризъм, а не да изтекат навън се цели чрез предложените ваучери”, каза той.

Обсъждани бяха още мерки в сферата на отраслите туризъм, строителство и земеделие, съобщи Каракачанов. Целта на тези мерки е да се подпомогнат онези отрасли, които не са свързани с външни големи производители, уточни той.

“Извънредното пложение изигра своята положителна роля. Българските граждани разбраха каква е опасността и самите те разбраха как да се предпазват”, каза той. Самодисциплината е изключително важна, допълни той. Имаме различия по темата за ДДС в туризма. Търси се най-доброто решение по мерките, по които имаме различия.


Share Follow

Leave A Reply