Десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и десет хиляди лева глоба е наказанието на мъж от Кюстендил заради нарушаване на карантината си. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София. На 30.03.2020 г., след завръщането му от Германия мъжът бил поставен под задължителна 14-дневна карантина, на основание предписание, издадено от Регионална здравна инспекция във връзка с разпространението на вируса Covid-19.

снимка: iStock

Мъжът следвало да пребивава на адрес в кв. „Изток“ в гр. Кюстендил. Седмица по-късно той нарушил тази противоепидемична мярка и излязъл от дома си. Отишъл в магазин на негова съседка, за да си купи кафе. При извършена от контролните органи проверка Р.Р. не бил установен на посочения от него адрес.

По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Подсъдимият Р. се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Кюстендил, като се е съгласил да му бъде наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на десет хиляди лева. Споразумението е било одобрено от съда и има характер на влязла в сила присъда.


Share Follow

Leave A Reply