Фирмата “Бул Био” има възможност дистрибуцията на хлорохин в страната да започне още днес. Това каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф.-д-р Тодор Кантарджиев. Това става ясно от видео, публикувано във профила на премиера Бойко Борисов в социалната мрежа „Фейсбук“. В центъра на място пристигнаха и премиерът Бойко Борисов, председателят на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски и директорът на „Пирогов“ – проф. Асен Балтов.

Стана ясно, че запасите, които има в момента, са достатъчни за лечението на 2 500 пациента. Премиерът Борисов подчерта, че още днес трябва доставките да се транспортират в цялата страна.

снимка: БГНЕС

Ген. Венцислав Мутафчийски отбеляза, че това е лекарственият продукт, на който се разчита в момента:
„Това е успех. И поради това, че не се вижда ясен хоризонт на приключване на тази пандемия, това ни дава възможност за още по-голяма самостоятелност в страната, за да се справим с този проблем. Както и със защитните облекла и всички останали неща, които се направиха“, посочи той.
Той поясни, че на лекарите в страната ще бъдат дадени и точни указания как точно да използват продукта. По думите му има разработени протоколи за използване на лекарството.


Share Follow

Leave A Reply