ДПС предлага намаляване на ДДС за всички детски продукти, предвидени за деца до 3 години. Това обяви зам.-председателят ДПС Йордан Цонев. “Храни облекла, играчки и всичко онова, което има етикет и е предназначено за децата до 3 години”, каза още Цонев. Той уточни, че ДПС ще настоява за ДДС ставка на детските продукти на 9 %.

“Ние ще подкрепим промяната на ставката ДДС за ресторантьорския бизнес, тъй като той е един от най-засегнатите. В тази връзка нека да ви кажем, че току-що в зала направихме изказване и всичко необходимо, за да бъде прието едно предложение, направено в хода на дебатите по закона, а именно субсидирането на чартърните трансфери за българския туризъм. Една мярка, която е направена на конкурентните на нашия туристическия пазар – турски и гръцки пазари”, заяви Цонев.

Йордан Цонев
снимка: БГНЕС

Той припомни, че миналата година ПГ на ДПС и Делян Пеевски са направили предложения за намаляване на ДДС на книгите. “Виждаме, че сега премиерът и управляващото мнозинство са приели това наше предложение и предлагат то да стане. Ще го подкрепим и се радваме, че година по-късно стигнаха до това, че това е необходима мярка”, каза още Цонев.


Share Follow

Leave A Reply