“Фейсбук” обяви, че стартира интернет платформа за електронна търговия Facebook Shop, която има намерение да помогне на малкия бизнес да продава по-лесно продуктите си на крайни потребители, съобщи изпълнителният директор на компанията Марк Зукърбърг по време на интернет събитие в реално време във вторник вечерта.

Новата услуга за онлайн продажби ще бъде достъпна за Facebook и Instagram, като целта ѝ е да улесни малките предприятия да продават продуктите си онлайн. Интернет магазините ще използват съвместната екосистема на Facebook, Instagram и WhatsApp, за да улеснят клиентите да намерят продуктите, които искат, където и да се намират, и да могат да се свържат с бизнеса, продаващ тези продукти, ако се нуждаят от повече информация.

Фирмите ще могат да създадат частична персонализирана витрина във Facebook, до която клиентите на социалната медия ще могат да получат достъп чрез Facebook, Instagram или реклами.Компанията за социални медии заяви, че услугата Facebook Shop е безплатна и ще прави лесно създаването на единен онлайн магазин, до който да имат достъп клиентите на Facebook и на Instagram.


Share Follow

Leave A Reply