Премиерът Бойко Борисов инспектира новите тръби на водопровода в Перник. Заедно с кмета Станислав Владимиров той обиколи полагането на новите съоръжения в града. С Борисов бяха финансовият министър Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Водопроводът от яз. „Белмекен“ за Перник не е давал аварии досега, каза премиерът Борисов. За един месец докарахме 300 000 литра вода от Родопите в Перник. “От страни винаги е по-лесно да се дава акъл, но строителството е друго нещо – да го пуснеш и от първия път да върви. В града се копае здраво. С месеци текат поръчките, за да се стигне до смяна на водопроводите. Ако всеки е сменял по един водопровод през десетилетията, нямаше да трябват 12 млрд. лв. за такива дейности“, посочи Борисов.

Кметът на Перник Станислав Владимиров посочи, че водопроводът дава вода на близо 30 000 души. „Нощният режим в града се държи заради загубите на вода. Има много голям интерес за жилищно строителство в Перник. Много бързо напредват дейностите и хората са доволни. До ноември всичко ще приключи. 4 лота се правят в целия град с довеждащи водопроводи. Всеки метър, който се подмени в Перник, ще свали загубите на вода“, заяви той.

Зам.-министър Нанков посочи, че освен технологичните загуби на вода има и загуби от кражба на вода. По думите му около половината загуби в страната са от недобросъвестни практики.

снимка: БГНЕС

„75% са загубите на ВиК-Перник. С промените се надявам да ги свалим на 45%”, заяви кметът на Перник. Подмяната на тръбите в квартал “Църква” вече е готова, каза кметът на Перник. По думите на Владимиров фирмите работят качествено и няма нито една жалба.


Share Follow

Leave A Reply