Парламентът прие на първо четене предложението на ГЕРБ и “Обединени патриоти” за 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги. Това бе заложено в общ законопроект на управляващата коалиция. Той бе подкрепен с 107 гласа “за”, “против” – 1 и “въздържали се” -68, с което той бе приет. На вниманието на депутатите бяха поставени още 5 законопроекта, но всички те бяха отхвърлени. Освен общия законопроект с ГЕРБ, свои подобни законодателни инициативи бяха внесли поотделно НФСБ и ВМРО, но те също бяха отхвърлени.

Снимка: informo.bg

9% ДДС ставка предлагаха от ПГ на „БСП за България“ за храни, лекарствени продукти и медицинските изделия. “За” законопроекта гласуваха 66 народни представители, “против” – 46 и “въздържали се” – 69. От ДПС предлагаха ставката на данъка да е 9% за детските храни за деца до 3 години и детските фармацевтични продукти, включително памперси.

снимка: БГНЕС

ПГ на „Воля“ бяха предложили данъчните ставки за ползване на услугите на фитнес центрове и спортни зали, свързани с физически упражнения и спорт, да бъдат в размер на 9%.

снимка: БГНЕС


Share Follow

Leave A Reply