Първа оставка в правителството на британския премиер Борис Джонсън. Дъглас Рос, министър за Шотландия, се оттегли от поста в знак на протест днес. Причината е спорът около пътуването на висшия съветник Доминик Къмингс в страната по време на карантината заради коронавируса. “Реакцията на тази новина показва, че интерпретацията от Къмингс на съвета на правителството не е споделена от огромно мнозинство от хората, които са направили както правителството поиска”, заяви Рос в съобщение в “Туитър”, в което обявява напускането си от правителството.

Доминик Къмингс

Главният съветник на британския премиер Доминик Къмингс наруши правилата на карантината, пътувайки на 260 мили от Лондон със семейството си, за да посети роднини. С това Къмингс е нарушил наложената на съпругата му изолация, която е била със симптоми на коронавируса. “Не съжалявам за това, което направих…, нищо че хората може и да не са съгласни”, заяви пред медиите Доминик Къмингс.

Борис Джонсън се опита да оправдае постъпката на съветника си, но британските депутати продължиха да призовават за уволнението на Къмингс.


Share Follow

Leave A Reply