Лекари от УМБАЛ „Св. Анна“ – София спасиха 75-годишна жена от село Петърч, която беше 33 на апаратно дишане. Престоят ѝ в реанимацията на болницата е общо 65 дни. Днес тя беше изписана в добро състояние. Зад този успех стои денонощният труд на екипа на Клиниката по реанимация, начело с доц. Мария Атанасова, д-р Димитър Николаков, д-р Александър Станоевски и много други лекари, специалисти, медицински сестри и санитари.

„Ден след ден състоянието на леля Здравка се подобряваше и после пак се влошаваше. Образно казано, нейното лечение беше като возенето с нередовен асансьор – тъкмо тръгне нагоре и се връща надолу, но спирането на желания етаж все се отлагаше“, разказа д-р Станоевски. „Благодаря на целия екип за този успех! Той е постигнат от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него“, подчерта доц. Мария Атанасова – Началник на Клиниката по интензивно лечение.

А самата леля Здравка през сълзи благодари на лекувалите я лекари. “Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си благодарност към всички в университетска болница “Света Анна”. С моето излекуване направихте истинско чудо”, сподели тя на раздяла.


Share Follow

Leave A Reply