Държавната агенция за закрила на детето за трета поредна година ще отбележи Деня на детето с празничен концерт-спектакъл. Този път събитието ще съчетае талантливите изпълнения на деца с началото на набирането на детски видеа, които ще се включат в общо видео „Най-голямото детско благодаря“.

Целта е да покажем, че децата в България ценят хората до тях – семейството си, тези, които се грижат за тях, които им помагат, които ги обичат и с които са щастливи, съобщават от ДАЗД.

„Думата благодаря е една от вълшебните думи в българския език. Тя е послание, което отваря сърцето от един към друг човек. Магията ѝ носи енергия, която колкото повече употребяваш, толкова по-добър човек ставаш. На първо място винаги стои благодарността на детето към родителите. Тя е заряд, който радва и мама, и тате. Вярвам, че децата усещат, че да благодариш на близките и приятелите си, не е дежурно задължение, а искрено отношение. Иска ми се това да е новия вирус, който да зарази всички хора и направи живота ни по-добър.“ – сподели инициаторът д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД.

снимка: ДАЗД, председателят на ДАЗД, д-р Елеонора Лилова

От 1 юни до края на 2020 година ДАЗД ще събира кратки видеа до 20 секунди, които ще монтира в един видеоклип и ще подготви кандидатурата на децата от България за рекордите на Гинес. Колкото повече видеа съберем, толкова по-голям е шансът да спечелим. Наградата е благородна – освен че ще прослави българските деца, сумата от нея ще се разпредели в подкрепа за деца без родители и за деца с изявени дарби.

снимка: Shutterstock

Детското благодаря е сила, която заслужава да подкрепим. Когато благодарим на познати или непознати, разбираме колко малко му трябва на човек, за да се почувства уважен и ценен. Екипът на ДАЗД вярва, че доброто и благодарността вървят ръка за ръка. Колкото повече благодарност показваме на семейството, близките и познатите си, толкова повече хора ще направят света ни по-добро място за живеене. Нека детското благодаря е вирус, който зарази всички ни и победи езика на омразата!

Концертът-подарък от екипа на ДАЗД беше излъчен в 15 часа на живо във “Фейсбук” страницата и YouTube канала на ДАЗД. Той бе предназначен за всички деца от всяка точка на България. “Днес обстоятелствата не ни позволяват да сме отново заедно в открити пространства или на големи сцени, но талантливите артисти и музиканти записаха своите изпълнения на видеа, за да направят празника ни все така хубав и усмихнат. С изпълненията на децата ще усетим как заедно сме по-уверени и по-силни и ще се справим с всяко предизвикателство”, посочват от ДАЗД.


Share Follow

Leave A Reply