“Епъл” (Apple Inc.) затвори временно по-голямата част от своите магазини за търговия на дребно в САЩ. Това стана факт, след като редица магазини станаха цел на грабежи по време на протестите през уикенда в редица американски щати по повод смъртта на афроамериканец при арестуването му в Минеаполис преди седмица.”Имайки предвид здравето и безопасността на нашите екипи, ние взехме решение да затворим редица наши магазини в САЩ”, съобщиха в неделя от Apple.

Магазини на технологичния гигант в Минеаполис, Сан Франциско, Портланд (щата Орегон) и Скотсдейл (щата Аризона), бяха сред онези, които бяха унищожени или разграбени през уикенда. На този етап “Епъл” не потвърди официално информацията, но редица локации на Apple Store посочват “временно затворени” на техните уебсайтове.

снимка: БГНЕС

В края на май Apple започна да отваря отново своите търговски обекти в САЩ, които бяха принудително затворени поради пандемията от коронавирус. Все още обаче само 140 от 271 магазина за продажба на дребно на технологичния гигант бяха отворени след разхлабването на карантинните мерки и преди да избухнат протестите през изминалата седмица, призоваващи за справедливост относно смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, загинал при полицейски арест. Един от първите магазини, който беше вандалски разграбен по време на протестите, беше Apple Uptown в Минеаполис.


Share Follow

Leave A Reply