Ресурсът, с който разполагаме, ще го инвестиране в издръжката и строителството на детските градини и ясли. Това каза зам.-кметът Тодор Чобанов пред журналисти след среща с протестиращи срещу липсата на места в детски градини и ясли. „Ще подкрепим всяка конкретна идея от регионите кметове, било то свързана с премествания или с финансиране на нов обект, дори една група да може да се отвори”, допълни Чобанов.

Според Чобанов Общината няма финансов ресурс, за да осигури ваучери за неприетите в детска градина деца. „Същевременно сме съгласни с тяхното мнение, че програми като „Родители в заетост“ трябва да се разширяват. Именно там е инструментът, който би могъл да подпомогне това повече родители да могат решат своя проблем”, обясни Чобанов.

Тодор Чобанов

„Нашата убеденост винаги е била, че средствата, с които разполагаме, които не са никак много на фона на жителите на нашия град, е най-добре да бъдат инвестирани, за да изградим нови обекти. Така ще може следващите родители, които дойдат, да имат достъп до места и за да можем да осигурим грижи и социализацията в самите детски градини”, подчерта той.


Share Follow

Leave A Reply