Трите партии от консервативната опозиция в Италия излязоха на съвместен протест в Рим срещу правителствените политики за справяне с пандемията от коронавируса, предаде ДПА.
Матео Салвини от крайнодясната “Лига” водеше шествието, заедно с Джорджа Мелони от “Италиански братя”, друга крайнодясна партия, и Антонио Таяни от “Напред Италия”.
Стотици хора преминаха с транспарант с надпис “Италия не капитулира” през центъра на Рим на националния празник, Деня на републиката.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази демонстрация е символичен жест, с който да бъдат чути гласовете на гражданите, които искат по-малко бюрокрация, намаляване на данъците с 15% и истинска съдебна реформа, каза Салвини в “Туитър”, цитиран от БТА.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Около 1000 демонстранти разпънаха италианско знаме по протежение на 500 метра от бул. “Виа дел Корсо”. Организаторите бяха обявили, че това ще бъде седящ протест и че участниците ще спазват физическа дистанция. Но демонстрацията бързо се превърна в кортеж, начело с тримата политици.
Протестът бе организиран малко след официалните тържества с участието на президента Серджо Матарела.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Матарела положи венец на Олтара на родината, паметник на националното единство край пл. “Венеция”, заедно с премиера Джузепе Конте.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Обикновено на този ден има военен парад, но той бе отменен заради коронавируса.

снимка: ЕПА/БГНЕС

снимка: ЕПА/БГНЕС

снимка: ЕПА/БГНЕС


Share Follow

Leave A Reply