“Има 19 доказани случаи на коронавирус у нас. В болнично лечение са 9 души, останалите са в домашно лечение. Извършените изследвания за деня са 1220. В нашата страна има изследвания с PCR, които са над 60 хил. Влизаме в етап на угасване, в никакъв случаи не трябва да се намалява броя на изследванията”. Това каза проф. Тодор Кантарджиев.
Към момента в България са регистрирани 2538 случаи на новия коронавирус. 1271 са активните случаи. Излекувани са вече 1123 лица. Потвърдените за изминалото денонощие /общо 19/ случаи, са разпределени по области, както следва: Пазарджик – 3; Сливен – 3; София – 2; Шумен – 2; Ямбол – 9. Лицата-медицински служители, при които е потвърден COVID-19, са 259. Установен е нов случай на медицинска сестра в Сливен.

снимка: Pixabay

144 са починалите лица, при които е констатиран новият коронавирус. През последното денонощие са починали 4-ма души. В Пета МБАЛ-София е починал мъж на 78 г. Няма данни пациентът да е страдал от придружаващи заболявания. В Сливен е починал мъж на 78 г. с диабет и исхемична болест на сърцето. В УМБАЛ Стара Загора е починал 62-годишен мъж, който е имал аденом на простатата. Последният съобщен смъртен случай е на жена на 66 г. от Пазарджик, която е била на лечение в Пловдив и там е издъхнала. Пациентката е страдала от диабет.


Share Follow

Leave A Reply