Текстовете в Закона за здравето са в интерес на медицинската помощ и на пациентите в България. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на дебата по второто четене на Закона за здравето.

Даниела Дариткова
снимка: БГНЕС

“Редица манипулации и редица услуги, които ще вършат тези структури, които вършат и сега тези специалисти, ще бъдат легитимирани по начин, който е  законово разписан и по който може това да даде възможност за прозрачно упражняване на тяхната дейност”, каза д-р Дариткова. Тя отбеляза, че това е в интерес на медицинската помощ и на пациентите в Република България.

Председателят на ПГ на ГЕРБ призова народните представители да подкрепят текста, около който по думите ѝ комисията се е обединила с болшинство.

Народният представител от ПГ на “БСП за България” проф. Георги Михайлов се противопостави на думите ѝ, като заяви, че според него със Закона за здравето се променя цялата философия на здравеопазването в една “ултрапогрешна и ултралиберална посока”.
Той разкритикува и “Обединени патриоти”,  за това че ще подкрепят законопроекта.

Според него се връщаме във времена да се разрушава цялата пирамида на здравеопазването. “Да правим неща, които са абсолютно немислими. Казвам го с цялата си отговорност на 38-40-годишен практикуващ лекар”, каза проф. Михайлов.


Share Follow

Leave A Reply