Части от записите ми звучат автентични, части от тях – не. Нека експертите да кажат. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на бТВ в коментар за разпространените записи в медиите, в които се чува глас, който наподобява този на премиера Бойко Борисов.

“Експерпертите трябва да се произнесат имало ли е интервенции по отношение на записите, безспорно е ползван гласа на премиера. Откъде са взети реплики, изказвания…”, добави още той.

Дончев посочи, че има конкретни подозрения, кой стои зад атаките. Вицепремиерът коментира, че всичко е възможно, дори и да е съпартиец, както и някой от охраната на Борисов по отношение на скандалните снимки от спалнята на премиера.

Резиденция “Секвоя” е работно помещение, обясни Дончев и там са влизали, както съпартийци, така и на правителството.
“Тези, които имат повече опит в политиката знаят, че атаката по време на избори или непосредствено преди изборите не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали”, заяви още вицепремиерът. Дончев обясни, че подобни атаки са най-ефективни поне 6 месеца преди изборите.

“Дай боже, след няколко месеца, когато са извършени проверки, да може да коментираме конкретно име”, каза още той и видя в бъдеще предпоставки за още записи.

снимка: БГНЕС

Вицепремиерът не мисли, че ще има разцепление в партия ГЕРБ по повод заявката за нов политически проект на Цветан Цветанов. “В ГЕРБ е имало отцепници, но партията остава силна”, категоричен бе той.

 


Share Follow

Leave A Reply