14-дневната карантина при влизане от Северна Македония в България остава и след 1 юли. Това обяви при посещението в Кюстендил националният здравен инспектор Ангел Кунчев, предаде БНР. С двойно гражданство са вече над 15 хиляди души от Северна Македония с адресна регистрация в Кюстендил.

снимка: iStock

И в Кюстендил, и от другата страна на границата очакванията бяха карантината при влизане от Северна Македония да отпадне от 1 юли и десетки да могат да пристигнат в Кюстендил на пазар, за административни консултации, да си платят данъците или по друг повод.

„Много се надявахме, само че утре е 1-ви, да има общоевропейско решение, защото се готвеше такова, и ние сме дали нашето становище, кои страни да влязат в забранителен списък. За съжаление, има много големи разминавания във вижданията на отделните страни. Единственото сигурно засега е, че най-засегнатите страни – САЩ, Русия, Бразилия, Индия, със сигурност няма да бъдат допускани в ЕС, но идеята бе да имаме пълен списък, включително и за страните от Западните Балкани, за да работим еднакво, но до момента няма общо решение“, каза доц. Кунчев.


Share Follow

Leave A Reply