Валери Симеонов ще поиска регламентиране на правилата за носенето на маски в парламента от ръководството на Народното събрание. Лидерът на НФСБ се обяви в подкрепа на мерките и прилагането им, но подчерта, че заповедта на здравния министър трябва да се прецизира. Така той ще предложи на председателя Цвета Караянчева народните представители да говорят от парламентарната трибуна без маска, както и председателстващите заседанието също да бъдат освободени от това задължение.

“Сега изказващият се подлежи на санкции съгласно заповедта на здравния министър. Погледнато формално, е така. Но когато се говори с маската, се затруднява дикцията. Измерих разстоянието от председателстващия и оратора на трибуната и то е повече от 1,5 м”, аргументира се Симеонов. По думите му обаче колегите в залата трябва да носят маски, тъй като те стоят на много малко разстояние един от друг.

Лидерът на НФСБ критикува остро и отношението на БСП към носенето на маски и спазване на правилата. “Не одобряваме поведението на колегите от БСП, които не спазват заповедта на министъра и не носят маски или ги носят като… добитък юлари. Аз много добре виждам, може би 30-40% от БСП не носят маски”, пресметна той. “Коронавирусът не подбира нито депутати, нито каруцари, нито багеристи и не знам по какъв начин ще прескочи депутатите от БСП. Така че не бих желал някой такъв самонадеян представител на БСП да ме зарази мен и аз да заразя моето семейство”, заключи Валери Симеонов.


Share Follow

Leave A Reply