“Вместо да се нападаме непрекъснато, най-добре да се концентрираме за подобряване на живота на хората”, каза премиерът Бойко Борисов в Пазарджик по време на откриването на нова производствена база в града. С Борисов са министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и кметът на Пазарджик. „Искам само да гледате фактите. Отдавна не коментирам, а само показвам. Виждате каква пандемия. Европа още не е отворила. Вместо да се нападаме непрекъснато, най-добре да се концентрираме за подобряване на живота на хората“, посочи премиерът във връзка с изказванията на президента Румен Радев.

„Мярката 60/40 с новия дизайн е близо 1.3 млрд. Това са огромни пари, които запазват работните места, но тя не може да действа безкрайно. Затова се радваме, че икономиката започва да работи. Усилваме болниците, така че да свикнем да живеем с коронавируса в най-тежките му измерения. Здравето на хората зависи от това, за да имат добро бъдеще и да бъдат спокойни и в добро здраве. Като гледам какво става на границата с Гърция, виждам, че явно сме в добро здраве. Радвам се, че българите са толкова дисциплинирани в чужбина. Като влязат в България, започват да се оплакват“, допълни той.

снимка: IStock

“Няма държавен глава, на който неговите съветници да не му подават листчета с имена. Укоримо е да нападаш другите и да казваш: “Аз съм девица”, а далеч не си. Затова да не се прави на девица”, допълни министър-председателят. “Аз не водя война. Правя заводи, пътища и суперкомпютри. Радев ме напада, аз не правя нищо, а после го обявяват за война. Каква война е това?”, допълни премиерът.

Борисов обаче каза, че не е “момиче”, за да си пази есемесите с години и все пак призна, че и той самият е помагал на Бобоков, с който заедно са ходили на делегации при чуждестранни инвеститори зад граница. “Не съм крил, че познавам целия бизнес, за да инвестират, нали идват при мен. Много се радваме, че икономиката започна да работи. Сутринта имах среща с Щаба – усилваме болниците, така че да свикваме да живеем с COVID-19 в най-тежките му измерения. Здравето и психиката на хората зависи от това да имат добро бъдеще”, каза още Борисов.

“Да, препратих есмес преди време на Божков – ето аз си признавам. Какво лошо има други да признаят, че имат семейни приятели и поддържат връзки”, допълни още премиерът. “От сутрин до вечер всеки иска да се оправдава с мен. Не съм крил, че познавам целия бизнес. Това не е проблемът. Проблемът е в това, че обвиняват само другите. Проблемът е, че преди няколко седмици колегата Радев каза, че е недопустимо и престъпно това, премиерът да си извади чатовете. Затова сега е толкова гузна ситуацията. За мен това не е укоримо“, посочи Борисов.


Share Follow

Leave A Reply