Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч затвори за 24 часа отделението по неонатология на болницата заради втори потвърден случай на заразен с коронавирус от персонала на отделението. В случай че в този 24-часов интервал се налага новородени с усложнения да бъдат хоспитализирани от болниците в Троян и Луковит, те ще бъдат насочвани към Плевен. След установения в сряда заразен с COVID-19 лекар от неонатологията и направените изследвания на персонала на отделението, с положителна проба е и медицинска сестра на 66 години от село Голец. Жената е без оплаквания. Ще бъде под задължителна домашна изолация за 14 дни.

снимка: БГНЕС

Персоналът с отрицателен резултат продължава да полага грижи за новородените при спазване на всички мерки за безопасност. Останалият персонал в отделението ще бъде изследван днес и няма да бъде допуснат на работа до получаване на отрицателен резултат. Заразен с коронавирус е и мъж от Ловеч на 24 години. Изследването е проведено на 2 юли в лаборатория в гр. София.

снимка: Община Бургас

Към 8.00 часа на 3 юли диагностицираните случаи в област Ловеч са 19, активните случаи са четири, излекуваните са 15. Отделението по неонатология е затворено със заповед на директора на РЗИ за 24 часа, считано от 19.00 ч. на 2 юли за щателно почистване и крайна огнища дезинфекция.


Share Follow

Leave A Reply