Спецакции се провеждат на две места в София. Екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели и прокурори от Специализирана прокуратура са влезли в къща в квартал „Симеоново“, където е задържан бивш служител на МВР. Общо трима души са отведени на разпит. По информация на БНР става въпрос за бивш висш служител на ГДБОП и близък до бизнесмена Васил Божков, който в момента се намира в Дубай, и още двама негови колеги.

Другият обект е офис на охранителна фирма на ул. „Черковна“ 38. По неофициална информация акцията има връзка с проследяването и заснемането на един от наблюдаващите прокурори по разследванията срещу Божков, срещу когото има 18 повдигнати обвинения.

От Специализираната прокуратура съобщават, че при акция в София и Сандански се събират доказателства във връзка с разследването на криминални престъпления от Васил Божков. Служители на „Национална полиция“, под ръководството на Специализираната прокуратура, претърсват домове и офиси, сред които търговско дружество, свързано с цитирания разследван.


Share Follow

Leave A Reply