Учителка от детска градина в Белица е с положителна проба за коронавирус. Учебното заведението е затворено, в момента се правят PCR тестове на целия персонал и на децата, предаде БНР.

Десет са новите случаи на заразени с коронавирус хора в област Благоевград за изминалото денонощие. Към момента в болнични заведения са настанени 25 лица, трима са на интензивно лечение.

“Една учителка е дала положителна проба на Covid-19. Директорката на детската градина също е с пневмония, имаме опасения, днес чакаме да излезе и нейния тест. Детската градина не работи, напълно е дезинфектирана. Утре сме направили организация да се направят проби на всички в детската градина и на около 20 деца,” посочи кметът Радослав Ревански.

Областният управител Бисер Михайлов отбеляза, че на спешно извънредно заседание в областния щаб са обсъдени и предприети мерки при евентуално разрастване на заразата.

“Основното беше готовността на вътрешните отделения на всички болници – подготовка за прием на болни, ако се напълнят инфекциозните отделения,” каза още той.


Share Follow

Leave A Reply