Протест и безредици имаше вчера вечерта в Сърбия заради връщането на част от мерките срещу разпространението на коронавируса.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Демонстранти нахлуха в сградата на парламента в Белград след като президентът Александър Вучич обяви планове за въвеждане на нови ограничения и вечерен час.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Протестиращите пробиха полицейските кордони, успяха да влязат в залата на сръбския парламент, изгориха три патрулни коли и няколко контейнера за боклук.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията използва сълзотворен газ и друга специална техника, за да разпръсне демонстрантите. Според Министерството на вътрешните работи около 5 000 души са се събрали пред сградата на парламента.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Протестният митинг беше организиран от група опозиционни партии, които обявиха бойкот на парламентарните избори, проведени в страната на 21 юни. Преди митинга Вучич обяви, че връща мерките срещу COVID-19.

снимка: БГНЕС

Три болници в сръбската столица са изцяло трансформирани в отделения за болни от новия коронавирус. Последните данни сочат, че заразените в страната са около 17 000 души.

снимка: ЕПА/БГНЕС


Share Follow

Leave A Reply